Деликатесни-колбаси

Книгата за Главанците започва така : „ По тези земи живеят главанци, те не живеят, те работят тук…“ Ние сме наследници на стар български род – Главанци. Главанците казват, че са много силни, гневливи и инати хора, но основната им черта е работливостта.
Че така нашата работа е неразделна част от живота ни – с душа, със сърце и с много главански инат. Ще ви разказвам за това в блога.
Сега ще се опитам да събера малко фактология:
Най – големият от нас – дядо Керан, вече на 98 години, все още се грижи за нашите градини, животни и ароматни подправки. Цял живот е бил майстор – мандраджия и до днес прави най-хубавите сирена и кашкавали от козе и овче мляко.

Неговият син – дядо Вичо е човекът, който е създал нашето предприятие. Още в първите години на демокрацията, той създава ЕТ „Вилиян – Велико Керанов“, а аз – неговата най-малка дъщеря – Петя приех щафетата и бях убедена, че трябва да преименувам на „Велико“ ООД. Съдружници в живота, и в работата: Велико Керанов  – татко, Янка Петрова – майка, Ивелина Великова – кака, Петя Великова  – аз.
Дядо Вичо е работил от създаването до ликвидирането на най-големия свинекомплекс в село Козлодуйци, обича животните и ги познава отлично. За него колегите му казват, че няма нужда от кантар, докато види животното знае колко килограма е и какъв рандеман ще даде.
В началото си, предприятието ни се развива основно в отглеждане на животни и месодобив. С нашето включване / на мен и на сестра ми/, започнахме да развиваме, както месопроизводството, така и търговска дейност. Дядо Вичо е природно надарен кулинар, всичките ни рецепти са плод на неговия усет и вкус. Затова и до днес, нямаме дипломиран технолог. Работим само с прясно и охладено месо, сухи натурални подправки, готварска и морска сол. Всяко парченце месо минава през ръката на нашия майстор – бате Енчо, който 20 години е с нас й е част от нашето семейство. Всичките ни произведения, можете да намерите в магазина ни – ВКЪЩИ.СМЕ. За този магазин мога да разказвам цял живот, но елате, добре сте дошли, да видите и вкусите нашите местни и месни произведения. Имаме класически суджуци, автентични рецепти –спомен от детството на Шефа, с времето колеги ни подаряваха знанията си , имаме сръбски тайни, от готвачи Балкантурист.И не на последно място ,разработките не сестра ми Ивелина, която създаде мезета с италиански и испански вкус. Добре сте дошли. При нас ще откриете чисти, хубави месни продукти, овкусени с натурални подправки, с душа, история и ….ефир и любов!

Добре дошли сте при нас!

Адрес на нашия магазин „Вкъщи.Сме“

Добрич, бул Добруджа 29

Заповядайте!